Getinge IF

Referat: BKW - Getinge IF

BKW -Getinge IF DM omgång 2

I andra omgången av årets DM väntade Getinge IF som lär vara favorit i DM grupp 3. Getinge ramlade ur femman förra säsongen men har inför 2020 "renoverat" upp truppen ordentligt och lär vara favoriter i sin div 6 serie i årets seriespel.
Walldia gjorde en utmärkt insats i första omgången och besegrade Kvibille BK med 4-3 i en rafflande match. Getinge besegrade IF Centern med 4-2 i samma omgång.
Det var alltså "seriefinal" som väntade.
En kortfattad beskrivning av matchen från ass. tränare i Walldia Jonathan Roslunds ögon följer:

Dåligt väder väntade på Glänninge och det var Walldia som drog nitlotten i första halvlek när man fick starta i motvind.
Walldia hade fått ett par återbud till matchen. Edvin Frick var förhindrad och Marcus Pettersson var sjuk. Besim Fetahi och Kalle Karlsson ersätter. Dessutom får Dino Ejup spela ute och Jocke Sörensen fick dra på sig handskarna vilket gick bra eftersom vi har två målvakter i truppen i form av Jocke och Dino.
Första kvarten är det jämnt men efterhand tar gästerna över och tar också ledningen med både 1 och 2-0 i min 34 och 38.
En ställning som står sig halvleken ut.
I paus repar Walldianerna mod och förväntar sig lite hjälp av medvinden i andra halvlek. Men Getinge håller undan ända fram till min 77 när Lucas Alsbjer frispelar Hannes Persson som kan lobba in reduceringen 1-2.
Kalle Karlsson i Walldia som är tillbaka från en långresa fick känna på fotbollen igen när han kom in i andra halvlek.
Blåtröjorna får lite energi efter reduceringen och går för en kvittering i slutskede även om hoppet grusas lite grand redan 2 minuter efter Walldias reducering när Getinge ökar på till 1-3. Men Getinge är stabila och bra och kan hålla undan de sista minuterna och tar en rättvis seger.
Walldia får rikta in sig på att göra en bra avslutning på gruppspelet när man i sista omgången ställs mot IF Centern på Glänninge.